Linköping körde över Djurgården

Linköping hade hämtat sig från gårdagens förlust – rejält. I dag utklassade man Djurgården med hela 7-0.

– Vi har lite mer rutin i år än förra året och våra nordamerikaner är riktigt bra, det känns som om vi har ett guldlag i år, säger Linköpings Jonas Junland till C More.

Linköping satte plattan i botten redan från start och Mantas Armalis hann med att göra flera kvalificerade räddningar i Djurgårdskassen innan Kent McDonnel satte 1-0 efter exakt 10 spelade minuter inför en lyrisk hemmapublik.

”De äter upp oss”

Djurgården hängde inte alls med och såg trötta ut redan efter halva första perioden och de ska vara nöjda med att ställningen bara var 1-0 i första periodvila.

2-0 kom i powerplay och för första gången i matchen gör Armalis en liten tavla. Retur rätt ut till Sebastian Karlsson som enkelt kan peta in returen.

3-0 kom när Djurgården ännu en gång var passiva i försvarsspelet och Jacob Mcflikier kunde sätta sin 22:a fullträff för säsongen efter en läcker passning från Jeff Taffe. Innan den andra perioden var slut hann Knivstasonen Jonas Almtorp sätta 4-0.

– De äter ju upp oss direkt när vi spelar sån här hockey, säger Djurgårdens Joakim Eriksson efter den andra perioden till C More.

Hönsgård i Djurgårdens försvar

Den tredje perioden började likt de två första. Det dröjde bar adryga två minuter innan Jonas Junland satte 5-0 bakom en skymd Armalis. Bara ett par minuter senare sätter Mattias Bäckman 6-0 stenhårt i krysset, även detta mål kom i powerplay.

Men det var inte slut där. Djurgården spelade mer likt en hönsgård och Johannes Salomonsson sprätte upp 7-0 i nättaket.

– Det är bara att berömma Linköping i dag, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi till C More.

Värt att nämna denna kväll är att Linköpings sju mål gjordes av sju olika målskyttar.