Linköping vände mot Frölunda

I underläge två gånger om. Ändå lyckades Linköping vända matchen, på bortaplan mot Frölunda.

Efter mål av bland andra Niclas Bergfors vann Linköping med 3–2.

Det tog lite tid. Men till slut sprack målnollan för LInköpingsfowarden Niclas Bergfors.

Det förra NHL- och KHL-proffset har periodvis öst in mål under sina tolv säsonger utomlands. Men inför matchen mot Frölunda stod han på noll SHL-poäng efter sju spelade matcher.

– Jag måste göra som jag gjort tidigare under karriären, måste tillbaka till den banan. Det är bara att fortsätta så måste det komma till slut, sade han i C More i första pausvilan.

Ett par minuter in i andra perioden kom till slut målet, när Bergfors vispade till en retur med en backhand och kvitterade till 1–1.

”Inte krångla”

Det är dock inte bara han som haft lite skral utdelning hittills den här säsongen. Hela laget har väntat på att målproduktionen ska komma i gång. Klubben, trea i grundserien i fjol, hade bara mäktat med 13 mål på sju matcher.

– Vi måste göra det enkelt för oss och inte krångla för mycket, konstaterade Bergfors.

– VI kan börja med det och så småningom borde det komma fler mål.

Det gjorde det.

Frölunda tog visserligen ledningen på nytt med ett par minuter kvar att spela, men Linköping vägrade ge sig. 2–2 kom från Garrett Roe, hans tredje för säsongen, och med fyra och en halv minut kvar stänkte backen Kristian Näkyvä in segermålet.

Sundin hissad

Frölunda hade fyra raka segrar på hemmaplan och inledde också matchen bäst. Ledningsmålet mot Linköping kom efter en fräck puckstöld och en snabb soloräd av Simon Hjalmarsson.

Hjalmarsson täckte ett skottförsök uppe vid blålinjen och snodde sedan med sig pucken till ett friläge i början av den andra perioden. Marcus Högberg i Linköpingsmålet såg först ut att lyckas med sin räddning, men så gled pucken in i målet ändå, lika snöpligt som långsamt, mellan benskydden.

2–1 målet, av backen John Nyberg, kom efter en briljant framspelning av 17-årige finländaren Kristian Vesalainen i början av tredje perioden. Men inte heller den ledningen höll.

Inför matchen fick Frölundalegendaren Ronnie Sundin sitt tröjnummer, 23, hissat i taket i Scandinavium. Sundin hann utöver OS- och VM-guld med Tre Kronor med två SM-guld i Frölunda, som han spelade totalt 891 tävlingsmatcher för.