LHC-jubel efter avgörandet i förlängning. Foto: Bildbyrån

Linköping vann borta – igen

För Linköping är inte hemma bäst.

Säsongens femte bortaseger kom i förlängningen när laget vann med 4–3 mot Örebro.

Linköping fick en svajig start i SHL och har framför allt haft svårt att övertyga hemma i Saab arena. Men på bortais har det blivit betydligt fler segrar – och på lördagskvällen kom alltså en ny mot Örebro i Behrn arena. Fem av lagets sju segrar den här säsongen har kommit på bortais.

Gästerna fick också revansch på Örebro som vann när lagen ställdes mot varandra i Linköping för knappt tre veckor sedan.

Bra start av Örebro

Men det var Örebro som började bäst. Halvvägs in i första perioden gjorde Örebros forward Greg Squires kyligt första målet, mycket snyggt frispelad av slovaken Libor Hudacek. Kort därefter var det ombytta roller för duon som bildar Örebros succékedja tillsammans med Marcus Weinstock som också låg bakom båda målen. Greg Squires spelade fram till Libor Hudacek som placerade in 2-0 intill målvakten Marcus Högbergs högra stolpe.

Linköpings tränare Dan Tangnes var inte speciellt nöjd med första perioden.

– Vi ställer till det för oss själva, och släpper till för enkla målchanser. Vi måste skärpa till oss om vi ska ha någon chans i den här matchen, sade han till C More efter första perioden.

Och det gjorde Linköping som tog över matchen i andra perioden när hemmalaget drog på sig flera utvisningar. Ganska omgående i mittenperioden styrde kaptenen Niklas Persson in reduceringen 1–2 i powerplay. Ett par minuter senare fick också gästerna ett mål bortdömt efter att Emil Sylvegård tryckt in både Julius Hudacek och pucken och i mål.

Näkyvä avgjorde

Men efter elva minuter lyckades till sist Mathis Olimb tråckla in kvitteringen bakom Hudacek.

Tre minuter in i tredje perioden gjorde Libor Hudacek sitt andra mål för kvällen när han direktsköt 3-2 – och även den här gången var Greg Squires och Marcus Weinstock inblandade i målet.

Men när två minuter återstod av ordinarie tid tryckte Broc Little in 3–3 efter att ha rundat Örebros kasse. Och i förlängningen avgjorde till sist Linköpings back Kristian Näkyvä när han hittade rätt bakom Örebros målvakt Julius Hudacek.