Linköping vann till slut

Uppdaterad
Publicerad

Pardubices målvakt Tomas Halasz storspelade och drog ut på Linköpings seger mot tjeckerna (2–1) inför en fin publiksiffra – 6 127.

I andra perioden hade Chad Kolarik – som haft en kavalkad av missade målchanser – bara virket i vägen för att göra 2–0.

Det dröjde ända till slutperioden innan utökningen kom. Med lite finess och en gnutta tur lyckades nyförvärvet Broc Little lirka in pucken bakom förlängda mållinjen och via en motståndare.

CHL 2014-2015

Pardubice svarade direkt med en snygg reducering signerat Radoslav Tybor – som behärskade en lång pass från egen zon och satte dit pucken i nät på friläge.

Slarvade bort kvitteringschans

Två minuter från slutet plockade bortalaget ut målvakten men i slutsekunderna slarvade man och drog på sig en tvåminutersutvisning för spel med för många spelare på isen.

– Vi rörde oss bra och hade bra flyt i skridskoåkningen till att börja med. Vi skapade mycket målchanser men fick tyvärr inte in puckarna, men det räckte för att vinna, säger Linköpings tränare Roger Melin i en tv-intervju efter matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet