Robert Rosén jublar efter sitt 4–1-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hattrick av Rosén i Växjökross

Uppdaterad
Publicerad

Han var petad men fick chansen när Tomi Kallio inte kunde delta. Det tackade Robert Rosén för och gjorde 3-1, 4-1 och 5-1 för Växjö mot Färjestad. Detta i 6-1-segern i Karlstad.

– Jag har tänkt att nu är det bara att vilja vara med och att ta chanserna när de kommer, säger Rosén som gjorde sina första poäng i slutspelet. Enligt uppgifter ska Kallio ha problem med en ljumskskada.

Han spelade tillsammans med Alexander Johansson som stod för tre assists och ett mål i denna enorma kross.

SHL-slutspelet 2014

– Vi har ju spelat ihop i en 25-30 matcher den här säsongen och känner varandra väl och det blev ju maximal utdelning i kväll, säger Johansson.

Färjestad fick en drömstart när Rickard Wallin gjorde 1-0 och gjorde sitt första mål på ett halvår samtidigt med dotterns födsel. Men sagan tog slut efter att Växjö satt punkt.

Efter att Rhett Rakhshani gjorde 6-1 på en retur bytte FBK målvakt. Fredrik Pettersson-Wentzel utgick mot Pekka Tuokkola.

Allt verkade gå in när han och Alexander Johansson hade hur kul som helst ute på isen. 

Wallin firade dotter och mål samma dag

I morse fick Rickard Wallin sitt andra barn.

– Jag har väntat på vår dotter i nio månader och mitt första mål i sex  månader, så det var två positiva grejer att få avklarade. Det var skönt och kanske avspeglade sig det på isen också, sa Wallin till C More efter den första perioden.

FBK:s tränare Leif Carlsson erkände sig besergrad.

– Växjö var bättre på alla punkter och jobbade mer ihop. Vi jobbade en och en och kanske trodde att vi skulle få mer tid på oss än vad vi fick, säger Carlsson som försökte väcka laget med en utskällning mellan andra och tredje perioden då det stod 4-1 – utan att lyckas.

Därmed står det 1-1 i semifinalserien i bäst av sju matcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet