Foto: TT Nyhetsbyrån

Blytung förlust för Lundqvists Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Hemmaplan skulle lyfta NY Rangers – i stället sjönk laget allt djupare. Los Angeles tog tredje raka segern i finalserien – laget vann med 3-0. – Det är en stor besvikelse, säger målvakten Henrik Lundqvist till SVT Sport.

För första gången på 20 år spelades en Stanley Cup-final i New York men hemma-fansen lyckades inte lyfta laget. Rangers vann skotten med 32-15 men Kings målvakt Jonathan Quick storspelade.

”Studsar inte alls vår väg”

– Vi gör en bra match. Det studsar inte alls vår väg just nu, vi har ett par som rullar på mållinjen nu, går igenom målgården, säger Rangers Anton Strålman till SVT Sport.

Stanley Cup 2014

Uppförsbacken inleddes med Jeff Carters 1-0 med bara en sekund kvar av första perioden.

– Det var ett mentalt väldigt tungt mål att släppa in. Det tar på våran back och ställer mig helt, tyvärr. Det är inte mycket att göra, matchen är över, säger Lundqvist till SVT Sport.

Efter pausen skulle Rangers Martin St Louis blocka Jake Muzzins skott i  numerärt underläge, men styrde in pucken i mål. Mike Richards 3-0 blev spiken i kistan för Rangers. Det var en mycket dämpad och närmast uppgiven svensk målvakt som mötte pressen i omklädningsrummet. 

”En stor besvikelse”

– Det handlar inte om att spela bra, det handlar om att hitta vägar för att vinna matcher, och det gör vi inte. Vi har inte det rätta flytet. Det är en stor besvikelse att vi är i den situationen vi är. Jag tycker att vi har varit med i varje match vi har spelat riktigt bra. Men samtidigt kan vi inte sitta här och tycka att vi spelar bra när vi inte vinner, då är det inte tillräckligt, så är det bara, säger Lundqvist.

Sist ett lag vände 0-3-underläge till seger i finalen var 1942. Men Rangers klamrar sig fast vid hoppet om en vändning.

– Vi har lyckats vinna fyra raka i slutspel förut, det är bara att fokusera på nästa match, säger Anton Strålman till SVT.

Los Angeles kan avgöra finalserien natten till torsdagen då den fjärde finalen spelas i New York.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet