Loui Eriksson har gjort åtta mål på sina nio senaste matcher. Foto: TT

Loui Eriksson gjorde två mål – förgäves

Tvåmålsskytt mot Columbus. Men det räckte inte för Loui Erikssons Boston som föll med 4–6 hemma. ”Vi måste vara bättre defensivt, vi gjorde tillräckligt med mål för att vinna”, säger Bostoncoachen Claude Julien enligt nhl.com.

Den 30-årige svensken gör sin bästa säsong i Boston med mål nummer 22 och 23 för säsongen och visst kommer prestationerna lägligt. För i sommar går Erikssons kontrakt ut och målformen kunde inte vara så mycket bättre. Mot Columbus gjorde han sitt sjunde mål på sju matcher.

Nattens mål innebar dessutom att han passerade Daniel Sedin som bäste svenske NHL.målskytt under säsongen.

Gustavsson släppte in sex

Men för laget saknade de betydelse just för kvällen. William Karlsson – också målskytt – och hans Columbus vann med 6–4 mot Boston, vars mål vaktades av Jonas Gustavsson.

– När du släpper in fem mål – då räknar jag inte det i tom bur – och två av dem i spel fyra-mot-tre gör man ingen bra insats defensivt, säger Julien.

Ovetjkin visade vägen

Washington öser på i NHL. Mot Arizona kom fjärde raka segern. Med knappa 12 minuter kvar av matchen slog Aleksandr Ovetjkin till med sitt 39:e mål för säsongen. Bara 26 sekunder senare gjorde Mike Richards 3–1 – hans första mål för säsongen.

Bortalaget reducerade en minut senare efter assist av Oliver Ekman-Larsson, men kom inte närmare.