Se Lucas Raymonds mål i spelaren ovan. Foto: NHL.com

Lucas Raymond hjälte för slutspelsjagande Detroit

Drömmen om Stanley Cup-slutspel lever för Detroit Red Wings.

Tacka svenske Lucas Raymond för det.

Med två mål fullbordade han Detroits vändning när Montreal besegrades med 5-4 efter förlängning.

– Det är fantastiskt hur vi hittar en väg att ta två poäng, säger Raymond till NHL.com

Det drar ihop sig rejält i NHL:s grundserie där slutspelsjagande Detroit i natt hade kniven mot strupen när laget spelade sin sista grundseriematch.

Seger hemma mot Montreal Canadiens var vad som krävdes för att hålla slutspelsdrömmen vid liv för laget som missat slutpel de sju senaste åren.

Efter halva matchen låg Detroit dock under med 1-4 inför 19 515 åskådare hemma i Little Ceasars Arena.

Då inleddes en vändning av J.T Compher som gjorde sitt andra mål i matchen till 2-4 och Detroit kom än närmare när Alex DeBrincat reducerade till 3-4 i mitten av den tredje perioden.

Vände tremålsunderläge till seger

Men en minut och 17 sekunder kvar av den tredje perioden klev sen en 22-åring från Göteborg in i huvudrollen. Lucas Raymond satte kvitteringen till 4-4 som tog matchen till förlängning och väl sköt han också in avgörande 5-4.

–Det är fantastiskt hur vi hittar en väg att ta två poäng. Vi ville såklart inte hamna i så tufft underläge, men att komma tillbaka var stort, säger Raymond till NHL.com.

Viktig extrapoäng till Detroit som inför den sista grundserieomgången fortfarande har chans på en slutspelsplats.

Både Detroit och Washington står på 89 inspelade poäng inför sina sista matcher där Detroit återigen ställs mot Montreal samtidigt som Washington möter Philadelphia på bortaplan. De matcherna spelas natten till onsdag svensk tid.

Svensk målfest i Pittsburgh

Pittsburgh Pengiuns, som med sina 87 poäng är en pinne bakom ovan nämnda, har också de en chans på slutspel efter 4-2-segern mot mot Nashville i en match där de svenska målen avlöste varandra.

Erik Karlsson och Erik Bemström gjorde varsitt mål för sitt Pittsburgh medan Gustav Nyquist och Filip Forsberg gjorde målen för redan slutspelsklara Nashville.

Filip Forsberg blev i och med sitt mål den tredje främste svenske målskytten under en säsong i NHL (48 fullträffar – delat med Markus Näslund från säsongen 2002-2003).