HV71 har fått jubla mycket på sistone. Foto: Bildbyrån

Formstarkt HV71 vidare till åttondelsfinal i CHL

HV71 fortsätter att visa fin form.

Nu är laget klart för åttondelsfinal i CHL efter 4–3 i andra matchen mot finska Lukko Rauma.

Segern var lagets femte i rad med ligamatcher inräknade. ”Vi vill vinna hela CHL”, säger tränare Johan Lindbom till SVT Sport.

Men kvällens returmöte började inte särskilt bra med svenska ögon sett. HV-försvaret tappade bort Peter Tiivola som fick stå helt öppen vid bortre stolpen och sätta 1–0 efter tre och en halv minut.

Jönköpingslaget kvitterade, men mönstret skulle upprepa sig två gånger till. Lukko Rauma gjorde både 2–1 och 3–2 varpå HV71 hämtade ikapp.

Champions Hockey League

Mot slutet av den andra perioden tog bortalaget ledningen för första gången i matchen. Niklas Hansson slog en fin passning på djupet och friställde Erik Andersson som fintade målvakten och lade in 4–3.

Ser fram emot nästa runda

HV71 uppträdde stabilt och koncentrerat i den sista perioden och försvarade ledningen tiden ut. De tog sig därmed som första svenska lag vidare till åttondelsfinal den här säsongen. Det med totalt 6–3 sett över två matcher.

– Vi vill vinna hela CHL och ser fram emot nästa runda, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till SVT Sport.