Lule-bröder sänkte energilöst Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Luleå tog andra raka trepoängaren efter att i torsdags ha tagit första trepoängaren för året och besegrade CHL-mästaren och regerande svenska mästaren Frölunda med 4-2. Bröderna Emanuelsson låg bakom det.

Först höll sig Einar Emanuelsson framme och stötte in 3-2 nära mål i slutet av den andra perioden. I mitten av tredje skrinnade storebrorsan Petter Emanuelsson baklänges upp från Frölundakassen, sköt och gjorde avslutande 4-2 på egen retur.

– Vi kände i gruppen att vi skulle visa dem och vinner rättvist, säger Luleåstränare Petter Nilsson till C More.

I Frölunda kände man av energilöshet och att man måste ”steppa upp”.

– Vi är väldigt självkritiska och behöver spela bättre, är inte noggranna med pucken och tappar den för lätt, säger tränaren Roger Rönnberg med förflutet i Luleå.

I torsdags besegrade Luleå Örebro med 2-1 på hemmais. Det var då första trepoängare på hemmaplan sedan 19 november. Senaste trepoängaren även med bortaplan inräknat före Örebro-vinsten dateras till annandag jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.