Bill Sweatt avgjorde för Luleå. Foto: Bildbyrån

Sweatt avgjorde mot förra klubben

Bill Sweatt blev stor matchvinnare när han avgjorde mot sin förra klubb. Amerikanen satte det sista målet när Luleå revanscherade sig mot Brynäs och vann med 2–1 efter straffar.

1–1 efter full tid och efter en mållös förlängning fick mötet mellan Luleå och Brynäs avgöras på straffar. När Joel Lassinantti räddade i den tredje straffomgången låg avgörandet i Bill Sweatts händer.

Amerikanen, med ett förflutet i just Brynäs, gjorde inget misstag och såg till att Luleå knep extrapoängen.

Efter två mållösa perioder tände det till i den sista. Först spelade Christian Jaros fram till Jacob Micflikier som gav Luleå ledningen en bit in i den tredje perioden. Kanadensaren har därmed gjort 26 poäng i SHL den här säsongen och är i och med det poängbäst i Luleå.

Bara tre minuter senare kom repliken. Ponthus Westerholm tog påpassligt hand om en lös puck framför mål och tryckte in 1–1. Skottet var Brynäs andra på mål i den tredje perioden.

Närmast ett segermål under ordinarie tid var Luleå som skapade stort tryck i matchens slutskede. Men en storspelande Felix Sandström i bortamålet såg till att matchen till slut fick avgöras på straffar.

Väl där fick alltså Luleå revansch på Brynäs efter fredagens förlust.