Foto: Bildbyrån

Frölunda kan fullborda vändning

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kan Frölunda fullborda en kvartsfinalvändning som är sällsynt i i slutspel: vända 1–3 till 4–3.

Men Luleåfansen kan vara lugna. Klubben har varit med om det här förr, och gått segrande ur striden båda gångerna.

Frölunda har med kämpaglöd och marginaler hämtat ikapp 1–3-underläget till 3–3. I kväll spelas den sjunde och avgörande kvartsfinalen lagen emellan.

– Otroligt kul, vi låg ju under med 3-1 i matcher så det är starkt att komma tillbaka, säger backen Erik Gustafsson till SVT Västnytt.

SHL

– Jag tror det påverkar oss positivt, vi har klarat av de matcherna på ett fenomenalt bra sätt, säger tränaren Roger Rönnberg.

Luleå sätter pressen på Frölunda.

– Vi var seedade åtta i slutspelet och Frölunda tvåa. De har all press på sig nu. Vi åker ned med inställningen att göra vår allra bästa match i den här kvartsfinalen, säger Luleås Karl Fabricius till NSD.

Men samtidigt, om man tittar i ishockeyhistorieböckerna, så talar mycket för Luleå. Två gånger har laget spelat en sjunde och avgörande match, och båda gångerna har den matchen kommit till efter att laget tappat stora överlägen.

Och båda gångerna har Luleå rest sig och vunnit:

  • 2001 tappade Luleå 3-0 i matcher till 3-3 mot Modo. Men vann med 4-2 i den sjunde och avgörande.
  • 2011 tappade Luleå 3-1 i matcher till 3-3 mot Djurgården. Men vann med 4-3 i den sjunde och avgörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet