Foto: Bildbyrån

En period räckte för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Tre mål i den första perioden – det blev segerreceptet för HV71 i bortamötet med Luleå. ”En riktig krigarinsats”, säger HV-tränaren Johan Lindbom efter 3–2-segern.

HV fick en drömstart på matchen när smålänningarna öppnade målskyttet efter knappt fyra minuter när Erik Christensen styrde in första målet i numerärt överläge. Bara halvminuten senare kvitterade Luleå, men gästerna gjorde två nya mål innan första periodvilan – bland annat efter en läcker passning av Pär Arlbrandt som liggande bakom mål spelade in till tvåmålsskytten Christensen.

De tre målen kunde man sedan spela med i ryggen i de efterföljande två perioderna. Kael Mouillierat reducerade för hemmalaget tidigt i andra, men resterande del av matchen slutade mållös.

”En krigarinsats”

– En riktig krigarinsats. Det var mycket kamp över hela matchen. Jag tycker vi hackade emellanåt men killarna krigade, och de här segrarna räknas lika mycket, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More.

– Vi slarvar för mycket med passningarna och farten, hittar inte timingen i vändningarna och så vidare, så där finns en hel del som kan bli bättre, säger Lindbom och tar med sig attityden killarna visade på isen.

– Vi krigar och alla ställer upp och tar kampen. Alla matcher vinner vi inte med skönspel.

Back to back-möte

Lagen får nu inte särskilt mycket vila. Redan i morgon möts de nämligen igen, men i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.