Emma Eliasson och Luleå körde över Djurgården. Foto: Bildbyrån

Luleå körde över Dif – två gånger

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelmötet mellan topplagen Luleå och Djurgården blev en väldigt ensidig historia där Luleå följde upp fredagens 11-0-seger med en klar 5-0-seger.

– Den här matchen kan vara den enskilt bästa matchen vi har gjort i SDHL. Jag är så sjukt imponerad av tjejerna tänk på att vi saknar hur många spelare som helst och ändå nollar vi Djurgården i två raka matcher, säger tränare Fredrik Glader till NSD.      

Luleå började bäst och kopplade ett tidigt grepp på matchen med mål redan efter tre minuter av Michelle Karvinen när hon slog in en retur på sig eget skott på volley.

– Två riktigt bra segrar med tanke på hur många spelare vi saknar. Vi åkte på några sjukdomar (Melinda Olsson och Linn Peterson) inför den här matchen. Det verka som om de inte pallar med luften här i Kiruna, säger Emma Eliasson om att möta Djurgården uppe i Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.