Drama och videogranskning. Foto: TT. Foto: TT

Luleå sänkte Djurgården – efter videogranskning

Uppdaterad
Publicerad

”Hatmötet” mellan Djurgården och Luleå blev åter hett.

På torsdagskvällen avgjordes det med en videogranskning.

En videogranskning som visade att ett Luleå-skott var över mållinjen.

“Jag hade tur”, erkände Brendan Mikkelson.

En match mellan Djurgården och Luleå blir sällan händelsefattig. Inte heller torsdagskvällens. Den avgjordes efter en videogranskning – som gick i Luleås favör. 

7.16 in i den andra perioden tryckte Brendan Mikkelson in pucken, och efter visst rabalder drog Djurgårdens målvakt Mantas Armalis iväg pucken från målet.

”Jag hade tur”

Men efter att det så kallade situationsrummet granskat videobilderna så visade det sig att pucken varit inne, trots att det var i det närmaste omöjligt att avgöra från tv-bilderna.

– Jag försökte bara fullfölja situationen och gå på en lös puck. Jag hade tur och fick en lyckosm retur med mig, sade Mikkelson till C More.

Rättvist resultat

Målet innebar 2–1 till Luleå, vilket blev slutresultatet.

Resultatet var relativt rättvist. Luleå var överlägset i den andra perioden, medan Djurgården tog över mer och mer i den andra perioden. Den tredje perioden var relativt jämn. Djurgården försökte pressa på för en kvittering, men hade svårt att etablera något riktigt tryck.

– Den första perioden var verkligen inte bra från vår sida, det var en av de sämre den här säsonen. Vi är långsamma i passningsspelet och tog många felaktiga beslut i spelet med puck. Sedan tycker jag att vi är bättre i den andra och tredje. Men vår inledning var inte där, säger Djurgårdens tränare Hans Särkikärvi till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.