Joakim Lindström (vänster) satte 1-0 för Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Skellefteå straffade Luleå i norrderbyt

Det krävdes straffar för att skilja Luleå och Skellefteå åt i Norrlandsderbyt. Väl där avgjorde Jesper Olofsson för bortalaget, som därmed vann sin premiärmatch i årets SHL.

– En bra match och en bra början. Jag tycker vi driver stora delar av tillställningen, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson till C More.

Publiken i Luleå bjöds på en målsnål men underhållande tillställning. Första perioden slutade mållös, men i den andra tog det bara 26 sekunder innan pucken var i nät. Med ett välplacerat handledsskott gav SHL-comebackande Joakim Lindström Skellefteå ledningen med 1-0.

Och det såg länge ut som att Skellefteå skulle få gå till pausvila med en ledning, efter att ha varit det bättre laget i mellanakten. Men Luleå ville annorlunda. Med bara fem sekunder kvar kvitterade Bill Sweatt sedan han utnyttjat en målvaktsretur från nära håll.

”Det är gåshud deluxe”

Lagen turades i slutet av tredje perioden om att försöka avgöra matchen, men de båda målvakterna stod pall för avsluten.

För Jan Sandström var det en match med mycket känslor, då han blev historisk som den spelare som gjort flest matcher i högsta serien, 888 stycken.

– Det är absolut något jag är stolt över och att höra publiken och vår klack sjunga, det är gåshud deluxe. Det är lite synd att vi inte vinner men vi gör ändå en helt okej match, säger Sandström till C More.