Luleå tog första trepoängaren hemma

Uppdaterad
Publicerad

Luleå ser sig självt som potentiellt guldlag i SHL.

Efter en trög inledning kom äntligen första trepoängaren på hemmais, när nykomlingen Karlskrona besegrades med 4-2.

Luleå hade det tungt förra veckan med förluster först mot Frölunda och sedan mot Skellefteå två gånger om i helgen. Inför hemmamötet med Karlskrona var Lukas Wallmark tillbaka i laget, efter att inte ha tagit en plats i Carolina i NHL, och tog hand om centerpositionen mellan Jacob Micflikier och Bill Sweatt.

18.38 in på den första perioden hamnade han också i protokollet när han spelade fram Brendan Mikkelson som sköt från blålinjen och Micflikier sedan petade in pucken bakom Patrick Galbraith. Målet betydde 1-1 sedan Alexander Bergström tidigare gett Karlskrona ledningen.

Mikkelson satte sedan 2-1 i den andra perioden och ökade i numerärt överläge på till 3-1 5.50 in i tredje.

Omdiskuterad reducering

Karlskrona reducerade efter en omdiskuterad situation där Alexander Bergström hamnade över Daniel Larsson i mål tillsammans med Wallmark, och pucken till slut hamnade hos Riley Holzapfel som kunde skjuta in den i öppet mål.

Domaren godkände målet efter videogranskning, till publikens burop.

Men närmare kom inte gästerna. Johan Harju punkterade i stället matchen när han satte 4-2 i tom kasse med 19.18 på klockan. Harju blev därmed målskytt för andra matchen i rad.

– Det är klart det var lite lättnad. Vi har gjort tre riktigt dåliga prestationer och nu får vi visa vad vi går för, säger Harju till C More.

– Framförallt är prestationen bättre i dag och det är väl den vi varit mest missnöjda med. Det är ett steg i rätt riktning.

Nöjd trots förlust

Karlskronas tränare Per Hånberg var nöjd med lagets prestation trots förlusten.

– Vi viker inte ner oss en tum i dag, utan vi spelar bra. Men i slutändan gör vi inte de mål vi behöver, säger han till C More.

– Vi åker upp till Luleå som uttalat att de ska vinna SM-guld och vi är nykomlingar. Vi går härifrån med höga huvuden och skäms inte för den här insatsen vi gör i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.