Luleå vann sin CHL-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Luleå tog ledningen och Lukko Rauma kvitterade – tre gånger om.

Till slut vann de regerande mästarna i Champions Hockey League på straffar med 4-3.

– Vi krigar oss till en vinst, säger tränaren Joakim Fagervall.

Luleå fick en tuff start på matchen när finska Lukko tog tag i taktpinnen och stod för flera bra målchanser, men där Joel Lassinantti stod i vägen i hemmamålet. Istället tog Luleå ledningen i slutskedet av perioden i powerplay genom nyförvärvet Jacob Micflikier.

– De har lite bättre tajming än var vi har i matchinledningen. De är mer intensiva i spelet än vad vi är. De är bättre i första, säger Fagervall.

Champions Hockey League

Mellanperioden bjöd på tre nya mål, vilket innebar 2-2 på resultattavlan efter 40 spelade minuter. Tidigare Luleåspelaren Toni Koivisto kvitterade först, men sedan gjorde Micflikier sitt andra mål i matchen på styrning framför mål. Luleås ledning blev dock kortvarig efter att Sami Lähteenmäki knappt två minuter senare gjorde mål i fem mot tre.

Tredje perioden präglades av två mål i numerärt överläge – ett av vardera lag. Craig Schira gav Luleå 3-2 redan efter en halv minuts spel in i slutperioden, men Turo Asplund kvitterade åtta minuter senare. Samme Asplund hade i slutminuten ett gyllene läge att avgöra för gästerna, men matchen gick till förlängning.

Väl där fick Lukko Rauma spela fem mot tre, men utan resultat. Sista halvminuten fick dessutom Luleå spela i numerärt överläge – men det skulle dröja först till den efterföljande straffläggningen innan de regerande mästarna Luleå kunde vinna efter att Bill Sweatt avgjort.

– Jag är glad att vi vinner den här matchen. Det är inte alltid rättvist men jag tycker vi krigar oss till en vinst, säger tränaren Joakim Fagervall.

Idel målskyttar för Luleå, Micflikier, Schira och Sweatt, är nyförvärv inför säsongen.

– Viktigt de känner att de producerar, det är därför de är hittagna, säger tränaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet