Foto: TT Nyhetsbyrå

Lundqvist släppte in fem – utbytt igen

Uppdaterad
Publicerad

Det går tungt för New York Rangers och målvakten Henrik Lundqvist nu. I natt blev ”Henke” utbytt efter fem insläppta mål i Nashville. Hemmalaget Nashville vann till slut matchen med 5-3.

Det var i mitten av tredje perioden som Rangers spel rasade ihop, Nashville gjorde tre snabba mål och ”Henke” fick lämna isen.

– Det är en stor besvikelse och så frustrerande. Man jobbar så hårt för att göra en bra match och så är allt förstört på några minuter, säger Lundqvist till NHL.com.

Vid ställningen 5-1 tog coachen Alain Vigneault ut Lundqvist och ställe Antti Raanta i kassen i stället. Det var tredje gången på de sex senaste matcherna från start som Lundqvist blev utbytt. Men Vigneault skyller inte förlusten på svensken.

– Det här handlar inte om Henrik. Vid 5-1 var det dags att låta honom slippa. Han gav oss en chans, men som ett lag måste vi svara upp bättre, säger Vigneault till ESPN.

”Ett mål att komma ihåg”

Nashvilles 1-0-mål sattes av Filip Forsberg, som nu är uppe i tio totalt denna säsong.

– Vi gjorde ett riktigt bra jobb framför kassen. Om han inte kan se pucken, kan han inte stoppa den, så det var avgörande, säger Forsberg till NHL.com.

För Forsberg var det stort att göra mål på sin landsman.

– Han är riktigt stor hemma och det var ett viktigt mål. Så det här är ett mål jag kommer att komma ihåg, säger Forsberg tll ESPN.

Söderberg bakom Colorado-seger

Carl Söderberg såg till att hans lag Colorado gick vinnande ur 6-3-matchen mot San Jose. Två målgivande passningar till Nathan MacKinnon gav lagets första och femte mål. Dessutom kunde Söderberg själv styra in pucken bakom San Joses målvakt Martin Jones i första perioden.

Svenske Melker Karlsson gjorde mål för motståndarlaget San Jose i andra perioden.

Framgångsvågen fortsätter för Washington som vann sin åttonde match i rad i och med 3-0-vinsten mot Buffalo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.