Lundqvist: ”Jag vill ta ett steg till och fortsätta utvecklas”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist, 33, har gjort stort avtryck i New York Rangers och gör sin elfte säsong i klubben. Inför NHL-starten jagar den svenske målvakten första Stanley Cup-titeln.

– Vårt mål är att vinna, säger han.

– Vårt mål är att vinna, helt klart. Vi har i stort sett samma lag som förra säsongen och jag tror att alla i laget känner att vi har spelarna för att vinna, säger Lundqvist när NRK träffar honom i New York.

Lundqvist, som missade delar av förra säsongen på grund av en slitning i en blodådra i nacken, spelade 46 matcher i grundserien och hade en räddningsprocent på 92.

NHL 2015-2016

– När det väl hände var det lite chockerande, helt klart. Första veckan tillbaka på is tänkte man en extra tanke vid höga skott. Men nu är det som vanligt igen, man är fokuserad på att göra sitt jobb. Saker och ting händer, det går fort i hockey.

”Vill ta ett steg till”

Den 33-årige målvakten lämnade Frölunda efter säsongen 2004/05 för spel i New York Rangers och NHL och gör därmed sin elfte säsong i klubben.

– Personligen vill jag fortsätta att utvecklas och ta ett steg till. Konkurrensen är hård och det gäller att hänga på tåget.

Senast Rangers tog hem Stanley Cup var 1994.

I fjol åkte man ut i den tredje ronden mot Tampa Bay och året innan nådde man final men fick där se sig besegrat av Los Angeles med 4-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2015-2016

Mer i ämnet