Foto: Bildbyrån

Lundqvist tog Rangers till en sjunde match

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers tvingar fram en sjunde och avgörande kvartsfinalmatch mot Washington i Stanley Cup-slutspelet. Detta efter att Henrik Lundqvist stått för 42 (!) räddningar i 4-3-segern i natt. ”Det här var Henkes bästa match i serien”, säger Carl Hagelin till SVT Sport.

Det blir en sjunde och avgörande kvartsfinalmatch mellan New York Rangers och Washington Capitals i Stanley Cup-slutspelet. Rangers vann 4-3 på borta-is i natt, och kvitterar därmed matchserien till 3-3. Henrik Lundqvist räddade 42 av 45 skott och var helt slut när SVT träffade honom efter matchen.

– Jag är bara så trött, så trött... Jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag är helt slut, säger han.

NHL 2014-2015

– Det är fruktansvärt varmt i den här arenan också, det krampar i benen och det blir inte bättre av den här ljudvolymen. Jag fick huvudvärk på slutet, haha. Men det känns fantastiskt att vi får en chans till och jag tycker vi förtjänar det, det är inte lätt att komma hit och vinna, fortsätter han.

Tog ledningen efter 40 sekunder

Samtliga perioder inleddes med oerhört snabba mål. Gästerna tog ledningen redan efter 40 sekunder när Jesper Fast spelade fram målskytten Chris Kreider, som med en sekund kvar av första perioden även satte 2-0.

Jason Chimera reducerade för hemmalaget 28 sekunder in i mittperioden, och efter 54 sekunder av tredje sköt Rick Nash 3-1.

Washington kom tillbaka

När Dan Boyle drygt tre minuter senare satte 4-1 för Rangers trodde de flesta att matchen var över. Men Washington skulle göra det extremt spännande. Två reduceringar genom Jevgenij Kuznetsov och Joel Ward höll nerv i matchen till sista sekund.

– Det var totalt kaos, säger Lundqvist.

– Jag tycker det var fruktansvärt intensivt redan från start. Första perioden var nog bästa från båda lagen. Full fart och chanser hela tiden... Sedan blev det bara värre. Det var verkligen på håret några gånger på slutet, fortsätter han.

”Henke” hyllas

Någon som är imponerad av Lundqvists insats är lagkamraten Carl Hagelin.

– Det här var Henkes bästa match i serien. Han har ju varit hur bra som helst i de första fem matcherna, men det var kul att se hur många otroligt bra räddningar han gör. Vi har tur som har honom där bak, säger han till SVT Sport.

Den avgörande matchen om en plats i semifinalen spelas i New York natten till torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet