Lundqvist: ”Unnar honom ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist eller Mats Zuccarello kommer att spela World Cup-final.

Lagkamraterna från New York Rangers går en ny het duell i kvällens semifinal.

Till vardags är de lagkamrater, tillika vänner, i New York Rangers. Men de senaste veckorna har de varit rivaler i ishockeyns World Cup.

Mats Zuccarrellos lag Europa såg också till att ge Henrik Lundqvist en rejäl käftsmäll i det sista genrepet inför turneringen.

World Cup i ishockey

”Henke” tvingades släppa fem puckar förbi sig innan han blev utbytt i 2-6-förlusten.

– De senaste åren har han haft tag på mig men jag har tränat på bra i sommar så jag ska nog hitta ett mål, sade Zucarrello till SVT Sport inför genrepet.

”Räddar vår relation”

Men trots fem europeiska mål i den matchen blev det inget nätrassel för norrmannen.

En klen tröst, kanske, för den svenske stjärnmålvakten.

– Man unnar honom ingenting. Man vill vinna, man vill jobba på sitt eget spel. Sen vet jag att han kommer att vara där ute och leta efter sina chanser.

De bägge skandinaverna har varit lagkamrater i Rangers sedan Zuccarello anslöt till klubben sommaren 2010. Där har Lundqvist vunnit språkmatchen.

– Jag pratar norska med Henke, men han fattar ju ingenting, säger en leende Zuccarello och får svar av en tacksam Lundqvist:

– Som tur är så är han bra på svenska. Det räddar vår relation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet