Lundqvist utbytt när Rangers föll

Fyra insläppta mål på tio minuter – då fick svenske målvaktsstjärnan kliva av.

Det hade bara gått några dagar sedan lagens senaste möte, men då såg matchbilden helt annorlunda ut. Rangers låg då under efter första perioden men kunde vända och vinna med 5-2 på bortais. I nattens match skulle Pittsburgh få sin revansch – och det rejält.

Tvärtemot måndagens match var det den här gången Rangers som inledde matchen starkast och hade ledningen inför den andra perioden. Därefter slutade man leverera mål och Pittsburgh kunde gå ikapp och förbi med besked. Slutsiffrorna skrevs till 6–1.

Lundqvist utbytt

Henrik Lundqvist hade en tung dag på jobbet. Efter att ha hållit nollan i den första perioden släppte han fyra puckar förbi sig inom loppet av tio minuter i andra perioden. Därefter byttes svensken ut.

– Det är en besvikelse, jag tyckte personligen det kändes väldigt bra i första perioden men sedan kom jag ifrån min gameplan, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

– Jag måste titta på det här och se vad som blev fel och lära mig av det.

Henrik Lundqvist är dock inte ensam om att bära ansvaret för nattens förlust – Rangers hade också problem offensivt. Faktum är att man inte lyckades få ett enda skott på mål under 23 minuter i slutet av matchen.

Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby stod för två mål i nattens match och gick därmed upp i topp i NHL:s målliga med totalt 14 fullträffar.