Lundqvist utbytt – släppte in sju (!) mål

Henrik Lundqvist byttes ut efter sju insläppta mål under de första två perioderna när New York Rangers tog emot Dallas. ”Jag känner mig generad, frustrerad och besviken på en och samma gång, säger han till nhl.com”

Sju insläppta mål på två perioder. Henrik Lundqvist, 34, hade en tuff kväll när New York Rangers tog emot Dallas inför 18 000 åskådare i Madison Square Garden.

34-åringen var allt annat än nöjd med sin räddningsprocent sedan han räddat 20 av 27 skott på mål under matchens första två perioder.

– Det är mitt jobb att ge laget självförtroende, men när jag inte levererar räddningar så blir det svårt både för mig själv och för laget, säger Lundqvist till nhl.com.

Byttes ut

Efter andra perioden hade Dallas en 3–7-ledning och inför den tredje ersattes Lundqvist av rookien Magnus Hellberg, 25, som fick chansen sedan andremålvakten Antti Raanta är skadad.

Och Hellberg tackade för fötroendet.

25-åringen murade igen målet när Rangers tog sig tillbaka in i matchen.  När Mika Zibanejad – som var tillbaka efter att ha brutit vadbenet i november – sköt in 6-7 med knappt 13 minuter kvar anade Rangers-publiken en tung upphämtning.

Zibanejad tillbaka

Den uteblev dock sedan Dallas höll undan, men trots det kan man i Rangers-lägret glädja sig åt att Zibanejad kom tillbaka med besked och gjorde två mål i matchen.

Den 23-årige centern har missat 25 matcher, men har de senaste veckorna känt sig för under träningarna och sade inför matchen mot Dallas att han kände sig redo.

– Det låter väldigt klyschigt men när man kommer tillbaka från en sådan här lång skada handlar det om att förenkla saker och försöka komma in i det. Man vill ta ett par matcher för att få in känslan för tajmingen och farten i matchen, sade han.

Zibanejad har hittills gjort sju mål under säsongen.