Det tog Anderas Thuresson sex sekunder i powerplay att göra 1-0 för sitt Malmö. Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Det sprakar om Malmös powerplay

Uppdaterad
Publicerad

Både Malmö och Luleå kom till kvällens match med tre förluster i bagaget. Malmö var laget som lyckades vända den negativa trenden och det är deras powerplay som imponerar. Malmö behövde bara sex, åtta respektive fyra sekunder på sig i numerära överlägen för att göra mål.

Malmö, som är ligans bästa lag i numerärt överläge visade varför när det bara tog sex sekunder efter en Luleåutvisning att gör 1-0. Andreas Thuresson tryckte in en retur från nära håll i slutet av den första perioden

Andra perioden dominerades av Malmö och Luleå hade problem att ta sig igenom skåningarnas försvar. Och till slut gav Malmös spel utdelning. Femton minuter in i perioden gjorde Frederik Storm 2-0.

Nya snabba powerplay-mål

I den tredje perioden såg det ut som att Luleå fick in en reducering i boxplay, men målet godkändes inte av domarna. Istället gjorde Malmö ett nytt mål i powerplay. Den här gången tog det åtta sekunder av det numerära överläget för Fredrik Händemark att sätta 3-0. 

Luleå tog, i slutet av matchen, ut målvakten när Malmö hade en man utvisad, men det hjälpte inte då skåningarna satte 4-0 i tom kasse.

Men Malmö var inte klara. I matchens sista minut fick laget ett nytt powerplay och vad hände? Jo, det tog fyra sekunder sedan small det. Andreas Thuresson blev tvåmålsskytt när han satte slutresultat 5-0.

Det sprakar om Malmös numerära överlägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.