Malmö derbyvann inför rekordpublik

Malmö tog en lika viktig som prestigefylld seger mot Rögle i Skånederbyt. 12 600 personer i Malmö Arena – bästa publiksiffran i SHL den här säsongen – såg hemmalaget segra med 3–1.

Rögle har haft problem i inledningen av matcherna den senaste tiden. Bortamötet med Malmö blev inget undantag.

Hemmalaget vann skottstatistiken i den första perioden med hela 19–6, och efter tio minuter satte Mattias Persson 1–0 efter en briljant framspelning av Nils Andersson som skar tvärs igenom Rögles försvar.

– Jag fick en grym passning av Nisse, det var bara att dra dit den, säger Mattias Persson till C More efter den första perioden.

I andra perioden stod Rögle upp bättre. Ludvig Rensfeldt kvitterade med ett rappt handledsskott i krysset.

Malmö förbi Rögle i tabellen

Men det här var Malmös kväll. Mattias Persson spelade fram Jens Olsson till 2–1 efter en snabb spelvändning och Björn Svensson fastställde slutresultatet 3–1 drygt fem minuter före full tid. Viktig seger för Malmö som därmed passerar just Rögle i tabellen.

– Det var otroligt viktigt att vi fick med oss sex poäng mot Karlskrona och Rögle som ju är konkurrenter på vår sida av tabellen. Förhoppningsvis kan det här ge lite vind i ryggen, säger Björn Svensson till C More efter matchen.

Publiksiffran 12 600 innebär nytt rekord för Malmö genom tiderna och är även den bästa i hela SHL den här säsongen.