Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Straffar avgjorde för Djurgården

Efter sju matcher utan seger på bortais fick Djurgården bryta en tråkig trend mot Malmö.

Ett bortdömt mål för Djurgården. En missad straff från Malmö. Det var höjdpunkterna i en annars ganska intetsägande match där varken utespelare eller målvakter visade upp något spektakulärt spel. Det speglade sig också i resultatet – 0–0 efter ordinarie tid.

Det blev dock en jämnare match än man kanske hade kunnat tro på förhand när tabellfyran Malmö Redhawks tog emot bottenlaget Djurgården. Tempot var visserligen högt, men lagen hade svårt att skapa några riktigt vassa målchanser inledningsvis.

Händelserik tredjeperiod

En bit in i tredje perioden kom matchens första mål – det var i alla fall vad de flesta trodde. Djurgårdens Jonathan Davidsson sköt ett skott i bröstet på Malmömålvakten Oscar Alsenfelt.  Pucken studsade ut på en anstormande Lukas Vejdemo som slog in pucken i mål. Domaren valde att videogranska situationen och dömde bort målet eftersom Vejdemo stött in pucken med handen.

Bara ett par minuter efter det bortdömda målet tilldömdes Malmö en straff efter att Rhett Rakhshani blivit fasthållen. Men marginalerna var inte med Malmös straffskytt Benoits handledsskott tog i ribban. Fortsatt 0–0 alltså.

Gyllene möjlighet för Dif

Det skulle komma en gyllene möjlighet för Djurgården att avgöra matchen. Med mindre än två minuter kvar utvisades Malmös Rhett Rakhshani och Djurgården fick chansen att avsluta den tredje perioden i powerplay. Det hjälpte dock inte, Dif lyckades knappt få kontroll på pucken i anfallszonen. Istället var det Malmö som hade den vassaste målchansen i slutminuten.

Efter en mållös förlängningsperiod fick man ta till straffar för att skilja lagen åt. Trots många bra straffar från båda lagen var det till slut Djurgården som drog det längsta strået och kunde lämna Malmö med två poäng. Därmed var Djurgårdens svit på sju raka matcher utan seger på bortais bruten.