Malmöbjudning gav Färjestad segern

Några lätta SHL-poäng finns inte att hämta hos nykomlingen Malmö. Det krävdes en målvaktsbjudning för att gästande Färjestad skulle ta hem de tre poängen (3-2) i Malmö Arena.

SHL-nykomlingen Malmö skåpade ut Örebro i hemmapremiären (4-0) och SHL-ledande Frölunda behövde straffar för att vinna (5-4) i Malmö Arena. Nu var det topplaget Färjestad som verkligen fick slita för de tre poängen.

Det var dock värmlänningarna som tog ledningen. Gästerna hittade målet i princip omgående när chansen i numerärt överläge kom. Milan Gulas slog en läcker passning till Linus Persson, som enkelt kunde vinkla in ledningsmålet vid hemmamålvakten Oscar Alsenfelts högra stolpe halvvägs in i den första perioden.

Malmö tog över

Där och då tog Malmö över. Skåningarna vann skotten i den första perioden med 12-4 och efter 14.02 fick Justin Pogge i Färjestadsmålet kapitulera för första gången när Peter Mueller satte kvitteringen, snyggt framspelad av Jens Olsson.

Två kanonskott i mittenperioden tog sedan matchen till 2-2. Först ut var Färjestad och återigen var det i ett power play som värmlänningarna nätade när Robbie Earl fick prickskjuta in 2-1 i krysset. Den amerikanske centerns första SHL-mål i Färjestadströjan.

Repliken lät inte vänta på sig. Knappt två minuter senare, efter 15.12, dundrade Malmöbacken Derek Meech in kvitteringen. Malmö hade under den andra perioden två ramträffar, men ställningen var 2-2 inför den tredje akten.

Bjudning av Alsenfelt

Där fortsatte kedjan med Milan Gulas, Robbie Earl och Johan Persson att producera för Färjestad – även om 3-2-målet var en bjudning från hemmamålvakten Alsenfelt. Milan Gulas tog sig in i offensiv zon på högerkanten och hans tämligen lätta avslut letade sig in på Malmömålvaktens plocksida.

Malmö jagade ett kvitteringsmål, men hemmalaget fick aldrig igång någon riktig slutforcering.