Gjorde mål från halva plan – det blir en sjunde match

Vid mittlinjen klippte Jeremias Augustin till. Pucken gick oväntat in och Malmö hade 1–0 mot Leksand i en match som slutade 6–3.

Malmö var tvunget att vinna mot Leksand och så blev det också.

Nu väntar en ett jättedrama: En sjunde och avgörande match på torsdag.

”Fortsätter vi så här blir det fest på torsdag”, säger Jens Olsson till SVT Sport.

Tack för underhållningen, Malmö och Leksand. Kvalet till SHL-matchserien fortsätter att bjuda på drama.

Och vackra mål:

Kval till SHL

För 1–0-målet i den första perioden – inför drygt 12 000 åskådare i Malmö arena – var en läckerbit. Jeremias Augustin klippte till från rödlinjen – och det var mål.

– Skönt att se den gå in, kul att göra mål, sade han till TV10.

Därefter följe en målfest: Malmö hade 3–2 efter den första perioden, 4–3 efter den andra och till slut 6–3.

Den sjunde och avgörande matchen kommer att spelas på skärtorsdagen. Med Leksand som hemmalag. I potten? SHL.

– Fortsätter vi så här blir det fest på torsdag, säger Malmös Jens Olsson till SVT Sport.