Linköpings Broc Little och Eddie Larsson jublar. Foto: Bildbyrån

Perfekt CHL-genrep för Linköping

Linköping SHL-seger under måndagen mot Malmö lär inte firas särskilt länge. Redan under tisdagskvällen spelar de kvartsfinal i CHL.

Linköping har ett minst sagt utmanande spelschema framför sig. Under måndagskvällen SHL-match mot tabellfemman Malmö Redhawks – och mindre än 24 timmar senare en tuff CHL-kvartsfinal borta mot regerande mästaren Frölunda.

Kvällens match började åtminstone okej och matchen var mållös efter den första perioden.

Det var hemmalaget Malmö som spräckte matchnollan. En spelvändning och snyggt passningsspel låg bakom målet och när LHC-målvakten Markus Högberg tvingades till en sidledsförflyttning kunde Malmös Lars Bryggman sätta pucken upp i nättaket till 1-0.

Snabb replik av LHC

Malmö fick dock inte njuta av ledningen särskilt länge. Kort efter Redhawks mål fick matchen brytas en kortare stund när det var problem med en sarghörna. När spelet återupptogs kunde LHC snabbt sätta dit kvitteringspucken. Det var under en avvaktande Malmöutvisning som Niklas Fogström kunde skjuta in 1-1 med lite hjälp av stolpen.

Bara 30 sekunder in i slutperioden tog LHC ledningen när Eddie Larsson satte pucken i krysset. Därefter fortsatte Linköping att sätta press på Malmö och man hade många skott på mål i början av slutperioden. Det gav resultat när Niklas Persson utökade LHC:s ledning till 3-1 efter starkt förarbete av Emil Sylvegård.

Spännande på slutet

Men Malmö gav sig inte. Med fem minuter kvar av tredje perioden reducerade Rhett Rakhshani till 3-2. Matchen var plötsligt i allra högsta grad levande.

Och Malmö var mycket, mycket nära att kvittera. I slutet av matchen plockade man ut målvakten och satsade allt framåt. Närmast var Noah Welch som hade en riktig projektil i ribban. Linköping lyckades med nöd och näppe hålla undan och ta hem tre poäng, bara dagar efter 2-0 segern över Malmö.

– Vi gör en solig bortamatch och är glada för tre poäng. Vi bjöd på väldigt lite. De första tio, tolv minuterna i sista perioden äger vi men de fick ett mål och lite energi, säger LHC:s Niklas Fogström.