Malmöjubel efter kvittering 3-3 av Andreas Thuresson. Foto: TT Nyhetsbyrå

Malmö tillbaka i topp efter målfest

Malmö och Brynäs bjöd publiken på målkalas i Gavlerinken. Det gästande Skånelaget tog sin femte bortaseger för säsongen när de slog Brynäs med 5-3.

Kvällen började annars inte bra för Malmö Redhawks. Brynäs tog ledningen genom ett flygande anfall efter bara fyra minuters spel. Oscar Lindblom stod för fint förarbete och hittade genom Kevin Clark som fick öppet mål.

Brynäs låg på och hade bud på fler mål. Men i slutet av första perioden bjöd Brynäs Malmö kvitteringen. Nick Johnson träffade en lagkamrat med pucken, som studsade till en fri Erik Forssell. 1-1 och matchen var helt öppen igen. Psykologiskt viktigt för Malmö som varit tillbakapressat i första perioden.

Även Malmös 2-1-mål var resultatet av Brynäs misstag. Andre Benoit knep pucken under ett misslyckat uppspel och utnyttjade tillfället till max – skickade in pucken till 2-1!

Men Brynäs skulle svara. När Nick Johnson skickade en puck över hela isen bort mot sin landsman tog nye publikfavoriten Daniel Paille emot och pricksköt in kvitteringen till 2–2 via bortre stolpen, bakom ryggen på Christopher Nihlstorp så att pucken sedan kunde studsa tillbaka och in i målet.

Knappt fem minuter senare gav Paille Brynäs åter ledningen (3–2) då han i power play ännu en gång smög upp från vänster och styrde in ett skott från Pathrik Westerholm efter fint klapp-klappspel av lagkamraterna.

Men att kanadensaren återigen blev tvåmålsskytt på hemmaplan räckte alltså inte.

Avgjorde i tredje

Malmös Andreas Turesson tog hand om en egen retur efter ett flygande anfall i slutet av andra, vilket gav 3–3 inför slutperioden.

Där drog gästerna snabbt ifrån med två mål inom tre minuter: först en styrning av Erik Forsell – som därmed också blev tvåmålsskytt – och sedan en kontring och ett kyligt avslut av Robin Alvarez – 5-3. Något av en kalldusch för Brynäs som hade spelövertaget men inte fick utdelning.

– Vi bjuder tyvärr dem på första, andra och tredje målet, sade Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund till C More efter matchen.

– De får betalt på sina chanser på ett mycket bättre sätt än vad vi får, vi gör inte mål på våra chanser och det gör dem.

Gästerna kan också tacka målvakten Cristopher Nihlstorp som var riktigt bra mot Brynäs.

– Det är tre oerhört viktiga poäng för oss, sade han till C More.

Malmö är nu tillbaka i serieledning med bättre målskillnad än Frölunda.

– Vi jobbar hårt och försöker leva i nuet och ta det dag för dag. Vi ska fortsätta kriga vidare så får vi se efter 52 matcher var vi hamnar. Men vi siktar högt, säger Nihlstorp.