Malmö bröt förlusttrenden Foto: Bildbyrån

Malmö vann derbyt – igen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö är Skånes bästa ishockeyklubb. Borta mot Rögle kom säsongens tredje raka derbyseger, något laget kan tacka Lars Bryggman för. Forwarden satte avgörande 2–1 i förlängningen.

Både Malmö och Rögle kom till matchen med dystra trender. Malmö hade tre raka förluster på kontot, Rögle var än värre med sina sex nederlag i följd.

Men trots lagens dåliga form var derbyt sevärt. 24-årige Bryggman är inlånad från Pantern i allsvenskan. Hur länge han blir kvar i Malmö är oklart.

För Rögles del innebär förlusten att laget alltjämt är fast förankrat i botten av tabellen. Upp till Örebro på säker mark är det tio poäng.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi jobbar hårt och vi skapar chanser, tyvärr så räcker det inte hela vägen, säger Rögles målvakt Anders Lindbäck.

– Det är frustrerande. Jag vill göra den där extra räddningen för att ta den extra poängen. Varje poäng är så fruktansvärt viktig. Det är surt just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.