Mårtensson hyllar tränarna efter St Petersburgs KHL-succé

Mårtensson hyllar tränarna efter KHL-succén

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag drar NHL-säsongen igång. Efterlängtad av många. 

KHL har redan spelat i en månad och Sankt Petersburg är, lätt tillspetsat, världens bästa klubblag i ytterligare några dagar. Svenske stjärnan Tony Mårtensson hyllar tränarna. – De är jättebra på att få ihop laget, säger han till SVT Sport.

Förutom en en stor marknadsavdelning och Europas största lönebudget har klubben den här säsongen fått det kanske viktigast av allt, om du frågar spelarna: ny tränare. Vyacheslav Bykov ska, tillsammans med sin ständige andretränare Igor Zakharkin, frälsa Sankt Petersburg.

– Ryssarna verkar respektera honom på ett annat sätt än de tidigare tränarna. Och det är viktigt, säger norske landslagsmannen Patrick Thoresen.

– De är jättebra på att få ihop laget, som brukar vara ett problem här i Ryssland. Så vi har jättebra lagsammanhållning och det är vad vi saknat, menar Tony Mårtensson som nu gör sin femte säsong i klubben.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.