Tony Mårtensson nätade förgäves

Tony Mårtensson gav St Petersburg en tidig ledning.

Men efter bland annat en Oscar Möller-assist vann Kazan – och KHL-finalen är i allra högsta grad levande.

”Vi var redo i dag”, säger Kazans tränare Zinetula Biljatedinov.

AK Bars Kazan vann kvällens tredje KHL-final borta mot SKA St Petersburg, och reducerade därmed till 1–2 i matcher.

Detta trots att svenske Tony Mårtensson gav St Petersburg ledningen med 1–0 en knapp kvart in i första perioden.

KHL

Möller assisterade

Mårtensson styrde in ett skott som gick mellan benen på Kazans svenske målvakt Anders Nilsson.

Kazan kom dock tillbaka. Knappt sju minuter in i den tredje perioden reducerade Jevgenij Medvedev, assisterad av Oscar Möller. 15.53 in i perioden gjorde Alexander Svitov 2-1 till gästerna, och serien lever därmed i allra högsta grad.

– Vi var redo i dag och hade dragit rätt slutsatser efter de två första förlusterna, säger Kazans tränare Zinetula Biljatedinov enligt ryska medier.

Här kan ni se matchens höjdpunkter (extern länk)