Mårtensson och Ericsson har greppet om KHL-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Tony Mårtensson är nära att bli historisk.

Och Jimmie Ericsson kan avsluta sin tredje raka säsong med en titel.

Detta då SKA St Petersburg nu kopplat greppet om KHL-finalen.

”Vi är nöjda”, säger tränaren Vjatjeslav Bykov.

St Petersburg, med Jimmie Ericsson och Tony Mårtensson, har nu ett rejält övertag i finalserien mot Ak Bars Kazan i KHL-slutspelet Gagarin Cup.   

St Petersburg vann med 1–0 och leder därmed matchserien, som spelas i bäst av sju matcher, med 2–0.              

KHL

– Det var en tuff match, men vi är nöjda med resultatet, säger St Petersburgs tränare Bykov, enligt sport.ru.

Kontrade in målet

Anton Burdasov gjorde matchens enda mål. Han kontrade med en dryg minut kvar av den första perioden och satte returen på sitt eget skott förbi Kazans svenske målvakt Anders Nilsson. I Kazan spelar även Oscar Möller.

Om St Petersburg tar hem titeln blir Mårtensson historisk som förste svensk att vinna KHL-slutspelet två gånger. För Jimmie Ericsson, som gör sin första säsong utanför Sverige, blir det i så fall tredje raka titeln. De två senaste åren har han tagit SM-guld med Skellefteå.

”Vi spelade bra”

Kazan har dock inte gett upp.

– Vi spelade bra men kunde tyvärr inte göra mål. Men serien fortsätter och kommer att förbereda oss bra, säger tränaren Zinetula Biljadetinov enligt ryska medier.

Burdasovs mål kan ni se här (extern länk).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHL

Mer i ämnet