Förbundskapten Mårts instruerar tvillingarna Sedin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mårts: ”De är otroligt viktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Pär Mårts säger till SVT Sport att han fortfarande inte har pratat med Sedinarna, men hoppas att få tag på dem under torsdagskvällen. Han kommenterar ändå det nej som kvällstidningarna refererar till.

– Alla lever med skador och orkar inte tända till en gång till och har tunga säsonger. Det lever nog alla landslag med, så jag har nog inte förväntat mig så, att de skulle ropa ja på en gång. De gjorde det bra förra året och i år är det något nytt som gäller, så i år får någon ny kanske då vara huvudspelare och avgöra det för oss.

Hur viktiga är spelare som Sedinarna?

Tre Kronor

– De är otroligt viktiga för alla lag som de spelar i för de är världsartister och killar som är tungan på vågen, som avgör matcher och är skillnaden när det står och väger, så att det är klart att de växer inte på träd många av de där killarna. De är otroligt bra hockeyspelare naturligtvis.

Mårts var nyligen i New York och pratade då andra tänkbara VM-spelare.

– Jag var över där för några dagar sedan i New York och träffade ett antal killar och pratade med dem. Och vi ska väl höras om några dagar har vi sagt. De får spela färdigt först, var viktigt för spelarna. Mer bråttom har vi ju inte heller. Jag kommer att ringa till Nicklas och Marcus då, som spelar i Washington exempelvis.

Mårts har även pratat med Erik Karlsson.

– Erik ville känna att han var sugen och mådde bra, då mår vi bättre av att vänta längre.

Hur viktigt är det att få med NHL-spelare i VM-truppen?

– Vi behöver ha några som gör skillnad i de här täta matcherna och det är väl NHL-killarnas uppgift.

– Vi har bra killar och vi kan vinna med europeiska spelare också, det är ju det som är tjusningen med det här, att man inte vet innan vilket lag man har och hur det ser ut. Det är upp till alla att bidra helt enkelt, säger Mårts.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet