Mårts: ”Måste han offra något ska han inte vara med”

Uppdaterad
Publicerad

Schweizproffset, Robert Nilsson, sa igår att han inte vill offra sin semester på Tre Kronor. – Då ska han inte vara med, säger förbundskaptenen Pär Mårts till SVT Sport.

I gårdagens Sportspegeln sa Robert Nilsson att Tre Kronor är ett avslutat kapitel och att han inte vill ”offra” två veckor av sin semester på landslaget.

Tre kronors förbundskapten Pär Mårts svarar nu på det kontroversiella uttalandet.

– Det är hans eget val att göra det han vill. Om det är hans känsla av att han måste offra någonting, då ska han inte vara med, säger Mårts till SVT Sport.

Vad skickar det här för signaler till unga killar som drömmer om landslagsspel?

– Jag tror att det skickar massa signaler, men det finns olika sidor av det här myntet. Jag konstaterar att det är kul att det är många som är med så fort vi ringer.

Har förbundet pratat om att få fler nejsägare att tacka ja?

– Ja, vi jobbar väldigt mycket med det. Det vi kan göra är att ge den bästa utbildningen vi kan. Vi måste göra så att spelarna har så kul som möjligt så att de vill komma tillbaka och att vi är där ute och möter spelarna i deras miljö så mycket som möjligt, säger Pär Mårts.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.