Mästarna Frölunda överkörda av Brynäs

Omdiskuterade mål, matchstraff, tre tvåmålsskyttar, indianare och udda fullträffar.

Brynäs hemmapremiär hade allt, inklusive en överkörning av de svenska mästarna Frölunda (7–2).

Göteborgslaget valde att ställa SHL-debutanten Dan Bakala i mål – och vilken mardrömsmatch han fick.

De egna utespelarna for mestadels runt som yra höns, stressade åt alla håll, glömde (?) hjälpa sin målvakt och stod till och med för en assist vid Brynäs 5–1-mål då Frölundaforwarden Simon Hjalmarsson skulle rensa pucken men istället lade den rakt på Ponthus Westerholms blad och frustrerad bara kunde se på när tvåmålsskytten Westerholms direktskott dånade in i mål.

Men det var inte Brynäs sju mål som blev kvällens samtalsämne.

Det var istället domartrions inblandning i två situationer som gav ett mål som inte var helt korrekt och dömde bort ett som borde ha fått gå in.

Pontus Westerholms första mål för kvällen (2–0) efter 1.49 av andra perioden, godkändes trots att spelet var avblåst någon sekund innan pucken gick in.

Frölundakeepern blev såklart ställd av avblåsningen, tränaren Roger Rönnberg hängde ilsken ut genom båsdörren men fick aldrig någon förklaring av domarna till hur målet kunde godkännas.

Westerholm, som gick runt målet och petade in sin egen retur, ansåg dock att rättvisa skipats trots att spelet var avblåst.

-Den hade gått in i vilket fall – även om han hade blåst en sekund senare – så det ska vara mål ändå tycker jag, sa Brynäsforwarden i paussnacket med C More, men tillade även att Brynäs blev bestulna av domaren på ett solklart mål någon minut efter hans egen fullträff.

Tre minuter in i andra perioden skickade nämligen Brynäs-nyförvärvet Daniel Paille in 3–0, ett mål som liksom Brynäs 1–0-mål kom efter ett skott i sargen som ställde Bakala i Frölundakassen.

Men domaren blåste för tidigt för en interferenceutvisning på Joel Lundqvist, precis när Paille satte klubban till pucken, varpå målet dömdes bort.

Nu gjorde inte det något för Brynäs del.

Frölunda fortsatte vara överallt och ingenstans och fick aldrig till något ordnat spel.

Det fick däremot hemmalaget, som kunde jubla åt en storseger redan under fredagens premiär.

Lagen möts igen på lördagskvällen i ett back–to–backmöte.

Det känns hett redan innan lagen satt sig på planen ner mot Göteborg.