Matcboll på spel inför match fem i direktkvalet till SHL. Foto: Bildbyrån

Matchboll på spel i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Leksands två raka segrar innebär att direktkvalet till SHL mot Modo nu är utjämnat, 2-2 i matcher. Nu väntar möte nummer fem i Örnsköldsvik och en chans att skaffa sig matchboll i vad som kommer bli en rysare. ”Killarna är otroligt fokuserade”, säger Modos tränare Andreas Johansson.

Modo såg ut att ha kopplat ett rejält grepp om matchserien efter att de inlett med två raka segrar, men Leksand reste sig och två raka uddamålssegrar senare var matchserien utjämnad.

– Nu är det bäst av tre som gäller. Och även om det låter lite tråkigt så tar vi en dag i taget, säger Leksands back Jonas Frögren till klubbens hemsida.

Modo hoppas att hemmafördelen kan hjälpa dem att ta kommandot igen.

– Killarna är otroligt fokuserade och ser inget annat än en bra möjlighet att nu återta ledningen i matchserien inför vår hemmapublik i Örnsköldsvik där vi vet att vi tillsammans är starka, säger MODO:s tränare Andreas Johansson till klubbens hemsida.

Direktkval till SHL

Modo-Leksand

Ställning i matchserien: 2-2 i matcher

Bästa poängplockare mellan lagen i direktkvalet:

Leksand: Brock Montpetit, 1+1, och Tommi Paakkolanvaara, 0+2

MODO: Ilari Filppula, 0+6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.