Matchguide: Ryssland–Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna klarade två raka måstematcher.

Nu väntar kvartsfinal mot Ryssland.

Här är allt du behöver veta inför kvällens kvartsfinal.

Sändningstider

20.00-22.30 Ryssland–Sverige SVT24/Play

Damkronorna

Missa inte! Snack i #vmbilen med chaufför Marie Lehmann, experter och andra gäster.

Se sändningen i vår liverapport och få senaste nytt, twitter-reaktioner och chansen att ställa frågor.

Fakta

Arena: Malmö Isstadion. Kapacitet: 3 700 åskådare (under VM, annars 5 800)

Nedsläpp: 20.00

Historik: Sverige har tagit två VM-medaljer. Två brons, 2005 och 2007. Ryssland har även två brons som bäst, 2001 och 2013.

Förutsättningar: Ryssland slutade sist i grupp A, där de fyra bäst rankade lagen spelar. Sverige vann grupp B, trots en inledande förlust mot Japan.

Scoutrapport Ryssland: Ett fysiskt lag som spelar mycket på kontringar. De har några individuellt skickliga spelare offensivt, men sämre målvakter och backar.

SVT-experten Mikael Renberg ...

... vill se: Att Sverige backcheckar lika hårt som sist, Ryssland är ett starkt kontringslag, vi måste ha forwards som backcheckar hem lika bra som de gjort tidigare, det blir en liten nyckel.

... tror på: En hård match, känns lite 50/50-läge, jag tror att Sverige har en bra chans och att hemmaplan kan fälla avgörandet. Det är första gången Sverige utmanas ordentligt, de svenska backarna kommer att sättas på prov.

... saknar: Förstakedjans produktion, ska winberg komma igång och göra mål så får det bli i dag. Jag hoppas hon kommer ingång med sin målprdouktion, det behövs om det ska bli tal om medalj.

... tippar: 4-3 till Sverige.

Programledare: Marie Lehmann (@svtlehmann)

Kommentatorer/experter: Chris Härenstam (@SVTChris), Mikael Renberg, Patrik Ross (@patrik_ross), Maria Rooth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet