Matt Duchene i sin nya tröja. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnan mötte sin gamla klubb – timmar efter att ha blivit trejdad

Uppdaterad
Publicerad

Först trejdades Matt Duchene, 28, från Ottawa till Columbus.

Bara några timmar senare debuterade han för sin nya klubb – borta mot just Senators.

– Det blev ett bra sätt att avsluta min tid i klubben, säger stjärnan till nhl.com.

Kanske är det ödets ironi att det hände just Matt Duchene. Förra gången han bytte klubb, från Colorado till Ottawa hösten 2017, debuterade han mot sin gamla klubb bara fem dagar senare.

Den här gången dröjde det bara några timmar.

Stjärnan var tillbaka i Canadian Tire Center, men nu i motståndarlagets dräkt. Kanadensaren hyllades dock av Ottawa med en video på jumbotronen strax före nedsläpp.

– Jag njöt där ute. Det blev ett bra sätt att avsluta min tid i Senators. Förmodligen kände jag mig lite mer bekväm i den här byggnaden än om vi hade spelat någon annanstans, säger Duchene.

Var nära mål direkt

Han spelade drygt 19 minuter och sköt tre skott, men lämnade isen poänglös när Columbus vann med 3–0. Det hade dock kunnat bli en succéstart eftersom Duchene var nära att spräcka dödläget några minuter in i den första perioden.

– Det måste ha varit en riktig ”virvelvind” till dag för Duchene. Det var lite roligt, han sade faktiskt att han är rätt van vid det här eftersom det var precis vad som hände när han kom till Ottawa, säger Columbus forward Nick Foligno.

– Att vi lyckas värva en spelare av hans kaliber visar vad den här klubben vill, fortsätter han.

Matt Duchene har den här säsongen noterats för 58 poäng (27+31) på 51 matcher.

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

0 - 3

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

0-1, 0-0, 0-2
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 13918

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.