Foto: TT Nyhetsbyrån

Matthews avgjorde inför 40 000

Uppdaterad
Publicerad

När NHL inledde sitt 100-årsjubileum med en utomhusmatch i Toronto var det passande nog en framtidsman som avgjorde. Auston Matthews avgjorde matchen mot Detroit med 1.20 kvar av förlängningen i NHL-ishockeyn.

Det blev hans andra mål i matchen som slutade 5–4.

– Definitivt ett av de bästa hockeyögonblicken jag någonsin har varit med om. Det är ganska speciellt, säger Matthews efter matchen som spelades utomhus inför 40 148 personer i Toronto.

Det avgörande målet blev Matthews 20:e under rookiesäsongen.

”En spännande match”

– Att vi kunde komma ut och få den där vinsten, det var en ganska spännande match och folk satt längst fram på sätena i tredje perioden och i förlängningen. Det var så kul att vara med om den här grejen, säger han.

Efter två perioder var ställningen 1–0 till Detroit.

Under tredje gjorde Toronto fyra mål under de inledande tolv minuterna, sedan kom Detroit igen med besked och satte tre mål. Henrik Zetterberg noterades för tre assist i matchen, hans sista gick till Anthony Manthas andra mål i matchen, 1,1 sekunder före full tid, och fick matchen till förlängning.

Anaheim tappade 3-1-ledning

Anaheim tappade en 3–1-ledning och förlorade skottstatistiken med 25–54. Ändå lyckades Kalifornien-laget vinna över Philadelphia efter straffläggning med 4–3.

– Ja, det var inte vår bästa match, precis. Jag vet inte hur många räddningar vår målvakt John Gibson svarade för, men han stod på huvudet i stort sett hela kvällen, säger Jakob Silfverberg till Expressen.

Gibson räddade 51 skott och var tillsammans med tremålsskytten Ryan Kesler Anaheims hjältar.

NHL ska nu fira sina 100 år under hela 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.