Mikael Nilsson var inte nöjd med Modos insats i dag. Foto: Håkan Nordström/TT

Missnöjd – trots ny derbyvinst

Uppdaterad
Publicerad

Hans lag höll nollan.

Och de vann för andra gången på fem dagar en derbymatch.

Ändå var Modos tränare Mikael Nilsson besviken.

– Det är bedrövligt, sade han efter 2–0 mot Sundsvall.

För fyra dagar sedan vann Modo hemma mot Sundsvall med hela 11–1. När lagen i dag möttes i Sundsvall vann de igen. Men nu bara med 2–0, ett resultat som tränaren Mikael Nilsson var missnöjd nöjd med. 

– Det är sällan man är besviken efter en seger. Är man inte beredd att göra jobbet blir det så här, säger han till allehanda.se.                         

Riksserien

– Man tror att man bara ska kunna ställa ut skridskorna. Erfarenheten är att man inte kan göra så.                     

”Tackade Sarah”

En av få som fick godkänt var målvakten Sarah Berglind som imponerade stort, bland annat med en viktig frilägesräddning med bara några minuter kvar att spela.

– Jag tackade Sarah där inne att det inte blev mer nervöst, säger Mikael Nilsson.

”En fantastisk hockeyspelare”

Emma Nordin, som ligger tvåa i poängligan med 20 poäng (7+13) på 13 matcher, assisterade till båda målen, som gjordes av Erika Grahm och Isabell Palm.

– Emma är bättre tränad än någonsin. Hon skulle kunna göra ännu mer poäng om hon var mer egoistisk. Emma är en fantastisk hockeyspelare, säger Mikael Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet