Bröderna Sedin vill inte skänka pengar till Modo. Foto: Bildbyrån.

Modo bad Sedinarna om pengar – fick nobben

Uppdaterad
Publicerad

Modo åkte ur SHL – nu avslöjar Daniel för SVT att klubben bett stjärnorna om pengar men fått nobben. ”Visst skulle vi ha kunnat bidragit. Inget snack om saken men det är inte rätt väg att gå”, säger Daniel.

Modo har haft ekonomiska bekymmer. Under året har publiken svikit och vid en period så kallade klubben till presskonferens för att vädja till publiken om deras stöd. Uppmaningen: Snälla stöd vårt lag.

Nu säger också Daniel Sedin att den här typen av vädjan också riktats mot honom och hans bror samt flera andra storspelare i organisationen.

– Vi kommer alltid att stötta Modo i alla väder. Men jag tror inte på snabba lösningar, säger Daniel Sedin. Det viktiga nu är att hitta en hållbar satsning över tid.

Drygt tio tjänster försvinner

Tidigare har Henrik Sedin uttalat sig i ämnet för SVT.

– Det måste finnas en stolthet att spela för klubben. Förr hade alltid någon i stan någon form av anknytning till någon på isen. Så är det inte längre. Det måste ändras.

Efter att Modo åkt ur SHL efter kvalförlusten mot Leksand har klubben skurit ned rejält. Under tisdagen meddelade man att drygt tio tjänster försvinner från kansli- och restaurangverksamheten som en följd av degraderingen till Hockeyallsvenskan.

SVT Sport har sökt Modo utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.