Modos Gustav Possler bjuder Leksands Daniel Bertov på en lufttur i kvällens möte. Foto: Bildbyrån.

Modo fortsätter nolla Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Modo följde upp 5-0 hemma med 4-0 i Leksand i kvalet till SHL. ”Det gäller att nollställa sig nu”, säger Modos tränare Andreas Johansson till dem som tror att laget har SHL-platsen som i en liten ask efter 2-0 i kvalet över sju matcher.

– Det var en tuff match men vi hade en stark defensiv och var disciplinerade. Det gäller att nollställa nu sig men det är klart att jag är nöjd, säger Modos tränare Andreas Johansson till  C More.

Efter en snabb omställning klippte Victor Olofsson in avgörande 3-0 i mitten av tredje perioden, där pucken droppades och passades i sidan till höger där Olofsson var beredd. Vid 2-0 noterades Per-Åge Skröder för målet men det var Matias Lassen som styrde in den i egen bur med skridskon.

”Är inte tillräckligt nära”

I slutminuterna placerade Patrick Dwyer in 4-0 i tom kasse, hans första mål för säsongen.

– Vi skapar målchanser för att göra mål men är ändå inte tillräckligt nära (Adam) Reideborn och när vi inte kan göra mål tappar vi matcherna, säger Leksands tränare Perra Johnsson som inte tror att laget kan spela så mycket bättre än vad laget gjorde i period två och tre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.