Frölunda tillbaka i vinnarspåret

Frölunda hade fem raka vinster innan de förlorade mot Örebro igår kväll. Idag var laget tillbaka i vinnarspåret igen efter övertidsseger mot Modo, 4-3.

Frölunda, som hade svarta matchställ för att uppmärksamma movemberkampen och prostata- och testikelcancer, tog hand om bonuspoängen i bortamatchen mot Modo. Andreas Johnson satte det avgörande målet en minut in i förlängningen.

– Jag fick en fin passning av Olimb. Jag ville bara avgöra, säger han till C More.

SHL-slutspelet 2014

Frölunda var snäppet bättre matchen igenom men det var Modo, som för dagen spelade i rosa tröjor till förmån för cancerfonden, som inledde målskyttet. William Nylander satte 1-0 på straff efter att Adrian Kempe dragits omkull. Nylanders sjunde poäng på fyra matcher.

Mål om vartannat

Sedan följde en period då lagen gjorde mål om vartannat. Frölunda kvitterade till 1-1 efter ett misstag av Modomålvakten Adam Reideborn. Han spelade pucken rakt i famnen på Mattias Janmark, som lite turligt lyckades få pucken i mål via en Modospelares skridsko. Men det krävdes videogranskning innan målet godkändes.

Både lagen gjorde sedan ytterligare två mål vardera och matchen gick till förlängning. Väl där tog Frölunda hand om bonuspoängen efter mål av Andreas Johnson.

– Det känns rättvist att de går härifrån med en extra poäng, säger Modos tränare Anders Forsberg.

Matchfakta

Modo-Frölunda 3-4 e förl (2-2, 0-1, 1-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (3.29) William Nylander Altelius str, 1-1 (3.58) Mattias Janmark-Nylén, 2-1 (6.18) Simon Önerud (Albin Runesson, Adrian Kempe), 2-2 (8.35) Nicklas Lasu (Christoffer Persson, Elias Fälth).

Andra perioden: 2-3 (4.11) Elias Fälth (Erik Karlsson, Mathis Olimb) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-3 (10.14) Gustav Possler (Janos Hari, Travis Roche) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3-4 (1.00) Andreas Johnson (Mathis Olimb, Christian Bäckman).

Skott: 19-29 (5-5, 6-13, 8-9, 0-2).

Utv, Modo: 2x2. Frölunda: 3x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 6 213. (TT)