Modo går vidare efter mask-skandalen

Uppdaterad
Publicerad

I går kunde SVT Sport avslöja att ett regelbrott begicks vid mätningen av LHC-målvakten Kim Martin Hassons mask – vilket huvuddomaren nu bekräftar. Trots det väljer Modo att inte lämna in en protest.

– Vi kommer definitivt inte lägga in en protest. Vi vill gå vidare, säger Modos general manager Per Svartvadet till SVT Sport.

Det var inför förlängningen av SM-finalen mellan Modo och Linköping som Modos tränare Micke Nilsson ifrågasatte huruvuda Kim Martin Hassons mask var korrekt.

Riksserien

I paus genomfördes en mätning, men inte med måttband som reglerna kräver. I går kunde SVT Sport avslöja att masken mättes med en klubba, vilket huvuddomare Gabriella Gran nu bekräftar.

– Vi mätte masken med en klubba. Efter vår bedömning där inne anser vi att masken är godkänd, säger Gabriella Gran till SVT Sport.

Hur visste ni att klubban hade de rätta måtten?

– Vi gick och hämtade en klubba som kom från spelarna. Jag har ingen mer kommentar än att vi ansåg där och då att masken var godkänd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riksserien

Mer i ämnet