Foto: Bildbyrån

Modo i kris – söker miljonstöd från kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Modo är i ekonomisk knipa. Nedflyttningen från SHL har satt klubben i ett utsatt läge och nu meddelar Örnsköldsvikslaget på att de tvingas söka stöd från kommunen. Modo vill få in elva miljoner kronor för att rätta till det underskott som råder i klubbens budget.

”Trots våra sponsorer, medlemmar, besökare och övriga supportrar till Modo Hockey måste vi dessvärre konstatera att vår nya budget visar stora underskott och av den anledningen har vi nu ansökt om stöd till verksamheten från Örnsköldsviks Kommun. Ansökan ska nu beredas inom kommunen och vi hoppas och tror på ett positivt svar. På kort sikt har vi situationen under kontroll och inga omedelbara hot föreligger mot verksamheten där vi alla verkligen ser fram emot att våra lag startar sina respektive serier”, skriver klubben på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.