Lukas Wernblom fortsätter att imponera. Foto: Bildbyrån

Trots supertalangens mål – Modo föll sent

Modo har haft en tuff start i hockeyallsvenskan men på senare tid kammat hem några välbehövliga segrar. I kvällens hemmamatch mot Oskarshamn var laget snubblande nära fjärde raka segern, men tappade den i slutsekunderna.

Modo tog kommandot tidigt i matchen men var hopplöst ineffektivt. Sex power play blev mållösa, inklusive ett fem-mot-tre-läge.

Fem minuter in i tredje perioden klev 16-årige supertalangen Lukas Wernblom, historisk målskytt för en månad sedan, fram och gjorde 1-0 för Modo. Men Oskarshamn jobbade sig in i matchen och skapade chanser. Kvitteringen hängde i luften men den skulle dröja ända till det stod 19.28 på matchklockan och Oskarshamn tagit ut målvakten.

Pucken grävdes fram i sarghörnet och nådde en fri Jonas Liwing, som dundrade in pucken. 1-1 och en riktig kalldusch för Modo.

Timrå upp i ensam serieledning

I förlängningens slutsekunder fick Oskarshamn chansen att spela fem-mot-tre men matchen gick till straffavgörande. Där missade Modo alla sina straffar. Oskarshamns Manuel Ågren blev matchvinnare med en riktig delikatess, satt mellan benen på Modos målvakt Erik Hanses.

Modo blir kvar på tionde plats i den allsvenska tabellen. Oskarshamn lade sig på sjunde plats.

I kvällens andra allsvenska match vann Timrå över Tingsryd efter Johan Perssons 2-1-mål med 1.50 kvar att spela. Timrå klev därmed upp i ensam serieledning.