Laget vände och tog en viktig seger i toppmötet mot AIK.

Modo och AIK var de två lag som nämndes som största konkurrenter till de regerande mästarna Linköping inför starten av årets Riksserie.

Båda klubbarna inledde även serien bra, med två segrar.

Riksserien

Svängig match

I kväll möttes lagen i Örnsköldsvik.

Matchen blev en svängig och dramatisk historia. AIK tog i den första perioden ledningen med 2–0 efter två mål av Lina Johansson. I den andra perioden kunde dock Modo både reducera och kvittera, innan AIK åter tog ledningen.

LHC vann också

I tredje perioden gjorde dock Modos landslagsspelare Emma Nordin 3–3, och med fyra minuter kvar att spela avgjorde Celine Tedenby då hon satte 4–3.

Linköping vann med 5–0 borta mot Munksund och förra säsongens SM-guldvinnare har imponerande 21–1 i målskillnad efter tre matcher. Melinda Olsson gjorde hattrick. I och med segern befäste de även sin serieledning, på samma poäng men med bättre målskillnad än Modo.

Leksand gjorde 5–0 i sista perioden borta mot nykomlingen SDE och vann med 7–2. Elin Lundberg gjorde tre mål – varav två i ett och samma numerära underläge.